9/01/2012

Hej på er. Ja, jag lever.

Veckan har varit intensiv. Jag har varit i skolan och en del kvällar har jag jobbat. När jag har kommit hem har jag varit helt slut. Jag har gått och lagt mig vid nio, halv tio varje kväll. Jag har varit och presenterat mig för en läkare på vårdcentralen och varit hos sjukgymnasten två gånger. Igår gjorde jag konditionstest för att se hur många ml min lungor tar in per någonting, sekund, meter eller nått jag minns inte. Jag blev i alla fall godkänd. Precis på gränsen till tre av fem. Ska göra ett nytt test om några månader och se hur det utvecklas. Efter det så fick jag ett varmt leromslag och öva på att vila i tjugo minuter. Det var skönt.

Jag störde mig mycket på läkaren. Först frågade jag om han visste vad endometrios var, lite sa han. Sedan började jag berätta och han frågade om mina symptom och biverkningar. Bland dessa är det ju trötthet och utmattning. Han frågade "Varför är du trött?". Och jag hade lust att skrika "Om du vet lite om vad endometrios är så vet du att det är en smärtsam kronisk inflammation och jag har dessutom sagt att jag har utvecklat en kronisk smärta. Och du frågar förför jag är trött??!!". Jag minns inte vad jag sa, jag blev så irriterad. Jag fattar inte hur man kan slänga ut sig något sådant inkompetent. Jag går verkligen igång när jag känner mig ifrågasatt. Sedan så vill han inte skriva ut läkemedel till mig utan min läkares intyg. Fast att de kan se vilka läkemedel som jag är ordinerade. För i helvete, tror han att jag ska överdosera Synarela eller?? Citodonen fattar jag, och det andra morfinet jag får är ju narkotikaklassat. Han vill ha intyg från mina läkare i Stockholm att de inte skriver ut något till mig under de två åren jag är här. Det var ändå klokt av honom. Han kan ju inte veta om jag skulle missbruka det. Men jag vill hellre ha det tvärtom. Att jag kan ringa och prata med mina insatta och kunniga läkare och att de skriver ut medicin till mig än en inkompetent bratläkare som frågar varför jag är trött när jag precis har berättat vad jag lider av. Han frågade vem min läkare var och jag sa att hon är specialist och arbetar i endometriosteam på KS i Huddinge. Jaha säger han, finns det specialister. Han hade jättefula glansiga, spetsiga kostymskor i läder. Fan vad jag har varit sur vissa dagar. Men, jag är så glad med sjukgymnasiken jag får. Det finns ett gym med en massa redskap och om två veckor ska jag få en massa anpassade övningar jag ska göra. Jag får utnyttja gymmet varje vardag om jag vill, det är bara att gå dit. Jättebra! I och med att jag cyklar så lång varje dag så ska jag satsa mer på muskulaturen kring bål och rygg. Jag är helt svag i armar och nacke.

Skolan går bra, jag trivs bra och jag är nöjd med arbetssättet hittills. Mycket eget ansvar och det gillar jag. Nu ska jag baka en äppelkaka med mandelmassa och försöka städa min lilla lägenhet :)

Trevlig helg!