12/11/2012

En busig tarm och ingen aptit

Baah, jag skrev precis ett långt inlägg och så råkade jag radera det... Jag har varit för utmattad för att orka skriva till er. Jag är helt trött. Ursäkta om jag har en massa stavfel och konstiga ord, men jag ser suddigt och lite dubbelt. Enjoy!

Igår fick jag besök av två specialister, en allergiläkare och en smärtläkare. Allergiläkaren var en skön, tanig gammal man med vit, kort skäggväxt. Han gjorde peacetecknet och sa "chao" när han gick haha! 

Allergiläkaren menade att morfinet hade getts för snabbt för dosens storlek och att jag hade fått en stressreaktion. När de sedan injekterade adrenalin blev effekten totalt absolut. Mitt hjärta pumpade och slog som fan och pulsen var skyhög. Så jag fick egentligen en smärre stresschock. 

Smärtläkaren har ordinerat Spasmofen (smärtstillande) 3xdag plus morfin/citodon och Ibrufen där emellan. Jag får Spasmofen som stolpiller för att effekten ska sitta i längre. Efter ca 30-40 minuter börjar den att verka och sedan däckar jag och sover som en stock i över en timme. Inom ett par dagar ska Spasmofen utvärderas för att se om det är ett bra alternativ för mig.

För en liten stund sedan smuttade jag på en asäcklig vätska som ska smörja tarmen. Det är någon slags olja som även finns i stearin, sa barnmorskan i alla fall. Hon är snäll. Sedan ska jag få Klix, eller vad det hette. Modernt lavemang, som mamma sa! 

Det är såhär, att precis där jag har mitt största problem, nedre buken till vänster, där har jag min sammanväxtning- och precis där böjer sig tarmen. Så när jag har rörelse och aktivitet i tarmen, eller förstoppning så sätter det igång smärtor. Och eftersom morfin är förstoppade och jag har tagit det några dagar nu så blir det en ond cirkel. Å andra sidan vet jag inte om jag har så mycket i tarmen eftersom jag var på toa sist i tors/fre, minns inte exakt. Jag åt lunch i fredags och sedan dess har jag inte fått i mig något, förutom en köttbulle igår och några skedar soppa i förrgår. Dessutom har jag ju kräkts en hel del. Även fas jag har fått olika laxermedel flera gånger om dagen i två dagar har inget hänt. Kanske den här gången. Det är ju värt ett försök om det kan få mig att må bättre! :)

De är så noggranna här på Ryhov. Chefsläkaren på avdelningen här ska ringa till min läkare i Stockholm idag och stämma av och se hur de kan göra för att jag ska få den vård jag behöver. Det är bra att de gör så tycker jag!

Jag blir väl omhändertagen här. Två-fyra gånger och dagen har jag besök av en kamrat, vän eller bekant. Det känns bra och det värmer. Jag är tacksam att jag har er och att ni tar er tid och väljer att sitta vid min sida en liten stund ❤❤❤ Jag vet ju att det är pisstråkigt här! 

Kram till er ❤ Jag skriver snart igen