3/15/2013

Mer om vistelsen på Ryhov

Först och främst: TACK till er som hjälpte mig i tisdags, tack till pappa som var med mig hela onsdagen och till mammis.

Lite grejer jag missade i förra inlägget. När jag kom i tisdags blev jag även erbjuden en tablett lugnande, Stesolid. Det gjorde mig skitförbannad. Läkaren tyckte att jag skulle ha en sådan för att den i vissa fall har förbättrat effekten av smärtstillande. Skitsnack! Vad är det med vissa läkare att tro att man är knäpp i huvudet när man har ett smärtgenombrott? Jag tänker inte ta något jäkla lugnande, man blir lugn nog av morfin. Och sen. Jag fick ju en ny nål i armen istället på tisdagen, det gör svinont att ha nål i handen. Så det kändes bättre sen. Men det bästa av allt! Provsvaren från bentäthetsmätningen var helt normala WIHIII :) Så snart, hoppas jag, kan jag återgå till sprutjäveln. Det är ändå mindre ont med den...

Efter att jag hade vilat en stund igår blev jag väckt av samma läkare som tog emot mig i tisdags. Hon sa att hon hade pratat med en specialist på ultraljud som hade en kvart över och kunde undersöka mig. Så vi gick iväg till undersökningsrummet och jag blev undersökt igen av en annan kvinna. Det synes inget särskilt konstigt, förutom lite bukvätska som kunde vara orsaken.

Jag åt en bit stekt strömming och lite potatismos till lunch och drack en massa saft. Jag kissade igen och kände mig uttråkad. Riktigt uttråkad. Och det är bästa tecknet på att man börjar bli bättre. Jag pratade med en sköterska och vi kom överens om att jag skulle skrivas ut dagen därpå (fredag). Efter ytterligare några timmar kände jag mig mycket bättre och jag åt till och med middag i matsalen, två skivor falukorv och en liten klick stuvade makaroner.

Jag hade noll lust att stanna kvar där, nu fick jag tabletter och då kunde jag lika gärna ta de hemma tyckte jag. Så sen på kvällen kom mamma och hämtade mig och vi åkte hem till Gränna. Så igår, torsdag, blev jag utskriven!

Idag har vi gått en liten promenad, jag har mest vilat och sovit lite. Jag känner mig mycket utmattad och trött. Ikväll kommer det tre vänner från klassen och fixar middag. Så lyxigt!

Tills nästa gång får ni nöja er med lite bilder. Trevlig helg finisar!